نحوه نگهداری از ظروف مسی
خوراکی های زیاد شور و تلخ، ترش و شیرین و روغنی و گوشت را نباید در این ظروف به مدت طولانی نگهداشت.زنگار ظروف مسی ضرر دارد ولی قلع اندود کردن آن ضرر ندارد .ظروف مسی بهترین جایگزین همراه دیزی های سنگین بجای آلومینیوم است زیرا آلومینیوم اثرات بد استخوانی و خونی و مغزی دارد.
مس در صرفه جویی انرژی و پخت سریع مفید است زیرا در قدرت انتقال حرارت بعد از طلا از بهترین فلزات است .
نحوه نگهداری ظروف مسی
پخت سریع و مفید غذا در ظروف آشپزی
بنابراین این توصیه ها را یاد بگیرید و برای این ظروف به کار ببرید:
۱ـ برای از بین بردن لکه ای از روی ظرف مسی یک برش پیاز بمالید تا سریعتر تمیز شود.
۲ـ برای جلوگیری از ورود بیش از اندازه مس به غذا و از بین رفتن لایه داخلی ظرف در ظروف مسی غذاهای اسیدی و ترش نپزید.
۳ـ هنگام شستشو ظروف مسی برای از بین نرفتن لایه پوششی محافظ آنها را نخراشید.
۴ـ در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته نباید پخت و پز کرد زیرا مس اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد می شود و همچنین دچار مسمومیت مس که علایم مانند تهوع، استفراغ و اسهال دارد خواهید شد.
۵ـ برای شستن این ظروف آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید و بعد از شستن سریع خشک کنید.
۶ـ نصف یک لیمو ترش را در نمک فرو ببرید وبرای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آنها روی قسمت مورد نظر بمالید.
۷٫برای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظروف مسی یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید.
۸٫یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید و به آن آرد بیفزایید تا حالتی خمیری بیابد. خمیر را روی سطوح ظرف بمالید و پانزده دقیقه تا یک ساعت آن را کنار بگذارید سپس با آب گرم ظرف مسی را بشویید و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک تا براق شود.
۹ـ از آب گرم و اسکاچ های نایلونی برای شستشوی این ظروف استفاده کنید و از شستن این ظروف با شوینده های با قدرت سایندگی بالا پرهیزکنید.
۱۰٫ پولیش مس برای از بردن لکه های روی ظرف و حفظ درخشندگی آن مفید است.
۱۱٫برای جلوگیری از زنگ نزدن ظروف مسی قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظروف مسی بمالید.
۱۲٫هنگامی که لایه ی پوششی مس از بین رفت، با مراجعه به فروشگاه خریداری ظروف ، دوباره ظرف مسی را پوشش دهید.
زنگ زدن ظروف مسی
نحوه جلوگیری از زنگ زدن ظروف مسی
با روی کار آمدن دوباره این ظروف عده ای از سود جویان برای جذب منافع خود ظروف تقلبی را وارد بازار کردند. این ظروف از آلیاژی از فلز مس و برنج به نسبت یک به دوتشکیل شده است.
بیشترین تولیدات ظروف مسی اصل در زنجان انجام می شود که سرخ رنگ و شفاف بوده اما رنگ ظروف تقلبی زرد متمایل به مات می باشد و ناخالصی در آن بیشتر است. مسگران متبحر و قدیمی می توانند ظروف مسی اصل را از تقلبی تشخیص دهند بنابراین برای خرید این نوع ظروف از مراکز معتبر آن را خریداری نمایید.
برای دیدن قسمت اول مقاله اینجا کلیک کنید.
برای دیدن قسمت دوم مقاله اینجا کلیک کنید.
برای دیدن قسمت سوم مقاله اینجا کلیک کنید.